Ongeval

EEN ONGEVAL? WAT NU?

We wensen je het niet toe, maar soms krijg je als sporter af te rekenen met een blessure. We helpen je graag verder in de administratieve verwerking van je dossier en wensen je een spoedig herstel!

Leden aangesloten bij Gymfed zijn via ETHIAS verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid.

Hoe ga je te werk:

  • Download het ongevallenformulier Ethias, vul het volledig in – vergeet hierbij je handtekening niet – en laat de arts vervolledigen.
  • Bezorg het ingevulde formulier terug aan de CLUB (trainer/secretaris).
  • De club geeft het ongeval door via Ethias Extranet.
  • Ethias handelt rechtstreeks het dossier verder af, tot en met de schadebetaling, met het slachtoffer.

(aansprakelijkheid ten over derden).https://www.gymfed.be/verzekeringen

Ethias extranet vanaf 1 september 2023

Gymfed en Ethias slaan vanaf 1 september de handen in elkaar bij het behandelen van de ongevallendossiers. Gymfed zal niet langer optreden als tussenpartij en alle dossiers zullen rechtstreeks door Ethias behandeld worden. Hiermee streven we naar een meer efficiënte en correcte service van de ongevallendossiers.

Leden, aangesloten bij Gymfed, zijn via Ethias verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid (aansprakelijkheid tegen over derden). Ethias zal vanaf 1 september 2023 ook de onmiddellijke behandeling van de dossiers op zich nemen. De clubs krijgen vanaf 15/08 toegang tot het platform ‘Ethias extranet’.

Ongevallen zullen niet meer aangegeven worden bij Gymfed maar rechtstreeks in het extranet van Ethias.

Wat gebeurt er met de lopende dossiers?

Alle ongevallen tot en met 31 augustus worden nog behandeld bij Gymfed. Indien er kosten blijven hangen van ongevallen die voor 1/09/2023 plaatsvonden dan blijven die bij Gymfed tot max. 3 jaar na datum.

Wat verandert er voor de leden?

Alle communicatie en opvolging zal via Ethias gebeuren. Voor vragen en inlichtingen zal je dan ook bij hen terecht kunnen.