Pers en media

Brons voor België op Teamfinale Tumbling Europees kampioenschap : Gymfed

TEAMFINALE MEISJES & 3 HALVE FINALES TUMBLING

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op woensdag 16 november werkten de gymnasten hun kwalificaties af. De meisjes weten een teamfinale in de wacht te slepen.

Na een geslaagd Europees kampioenschap in juni staat ook voor onze gymnasten Tumbling & Trampoline nog een WK op het programma dit jaar. Op het wereldkampioenschap worden 15 titels in de vier verschillende categorieën verdeeld. België vaardigt gymnasten aan in twee disciplines. Vandaag, 16 november, startten in Sofia, Bulgarije de kwalificaties zowel individueel als voor de teamfinales.

Volg HIER de teamfinale van de meisjes LIVE!

TUMBLING

Queen Tachina (Gymplus) treedt in de eerste blok aan. Na twee jaar keihard knallen en enkele fantastische prestaties wist de voormalig Europees kampioen deze keer haar tweede reeks niet met succes af te maken.

Tachina: “You win some, you lose some. Ik wist dat het niet makkelijk ging worden. De voorbereiding liep niet vlot. Ik was een tijd lang ziek en mijn voet wou niet mee. Spijtig, maar ik supporter vanop de eerste rij voor mijn teammaatjes in hun halve finales.”

In dezelfde blok trad ook Evi Milh (De Zeester) aan. Haar twee reeksen lukken, ze wordt beloond met 47.300 en een halve finale. Als laatsten mogen ook Louise Vanregenmortel (CSA Kempen) en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) hun kunnen tonen. Allebei maken ze hun reeksen mooi af. Louise (47.700) gaat knap als eerst Belg door naar de halve finale, ook Laura (46.800) vervoegt haar daar.


Een ook in team presteren de meisjes sterk. Ze gaan knap als vierde door naar de teamfinale. Die wordt morgen namiddag gesprongen.
Knap werk dames!

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op donderdag 17 november stond de teamfinale Tumbling op het programma. De meisjes eindigen op een mooie 5de plaats.

Op woensdag 16 november plaatste het Belgische vrouwenteam Tumbling zich als vierde voor de teamfinale van dit WK. Als vice-wereldkampioen willen ze tijdens die finale vooral genieten. Ze nemen het op tegen USA, Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië.

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) treden aan in de finale. Tachina supportert mee vanop de eerste rij.

“In samenspraak met Tachina beslisten we om haar niet te laten aantreden in de teamfinale. Ze is fysiek niet 100% fit en willen in geen geval risico’s nemen. Gezondheid primeert boven resultaat. Altijd. Ook op een WK.” duidt trainer Michiel

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) treedt als eerste aan en springt een goede reeks (23.400) De trend is gezet! Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) kan haar reeks helaas niet afmaken (14.100). Niet getreurd denkt de jongste telg van het team, Louise Vanregenmortel (CSA Kempen). Ze sluit de teamfinale in stijl af met een nieuwe reeks en een persoonlijk record met 24.800 punten. Hiermee behalen ze een totaal van 5.000 punten. Gevochten als leeuwen tegen sterke tegenkandidaten.

  1. Groot- Brittannië – 13.000 punten
  2. Amerika – 11.000 punten
  3. Frankrijk – 10.000 punten

Morgen, 18 november, zien we Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) opnieuw in actie tijdens hun individuele halve finale (top 24). Turnen ze zich in de top 8, dan zien we ze later op de dag opnieuw in actie tijdens de finale. Veel succes meisjes!

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op vrijdag 18 november stond de halve en finale Tumbling op het programma. Drie tumblers kwamen in actie.

Op woensdag 16 november wisten Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) zich in de top 24 te turnen en veroverden hiermee een plaatsje in de halve finale.  

HALVE FINALE

Ready, set, GO … halve finale! Drie Belgische meisjes treden aan. Kapitein Tachina Peeters supportert vanop de eerste rij. Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) plaatste zich tijdens de halve finale als 8ste voor de finale Tumbling. Met een mooie score van 24.9 toont ze opnieuw wat ze waard is. Ontzettend knap van ons jonkie! Landgenoot Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) deed het ook goed! Met opnieuw een stabiele reeks van 24.1 nam ze de plek van eerste reserve in. Ze wordt ontzettend knap 10de van de wereld. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) kon zich tijdens de halve finale niet voor de finale plaatsen. Met een score van 17.2 wordt ze zestiende.

FINALE

De zenuwen gierden, de goesting was groot. De jongste telg van de ploeg slaagt er opnieuw in de finale te halen. En knallen deed ze. Haar reeks zat goed, haar verbinding wat top. Helaas eindigde haar laatste deel op de mat waardoor ze haar reeks niet kon afmaken. Ze eindigt knap als 8ste van de wereld

Ontdek welke Belgische toppers zullen schitteren op het Gymgala

Het is bijna zover, binnen 2 weken zetten we de Lotto Arena op stelten tijdens het Gymgala! Het moment is aangebroken waar we jou verklappen welke Belgische toppers jij kan zien schitteren tijdens deze geweldige show. Sta jij ook al te popelen?

Toestelturnen meisjes

Ooit al Nina Derwael live aan het werk willen zien? Dit is je kans! Olympisch kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hassel) zal schitteren in alle drie de shows op het Gymgala. En ook de andere meisjes van Team BELGYM die geschiedenis schreven op de Olympische Spelen in Tokyo zullen aanwezig zijn om er een spetterende show van te maken. Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) werd onlangs 4de in de sprongfinale op het Europees kampioenschap in München en 6de in de sprongfinale op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Je ziet Lisa terug in alle 3 de shows. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt in actie in show 2. Ook zij zette knappe prestaties neer op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool, met een 15de plaats in de allroundfinale. In show 3 zien we Jutta Verkest (Gymflex) aan het werk, die als 16-jarige iedereen omver blaasde met een selectie voor de allroundfinale op de Olympische Spelen in Tokyo.

Toestelturnen jongens

Ook de jongens van Team BELGYM zien we schitteren op het Gymgala! Zowel Glen Cuyle (Gym Izegem) als Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) brengen een individuele oefening in alle drie de shows. Als sterke allrounder behaalde Luka een knappe 20ste plaats op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Noah Kuavita (Silok Deurne) zou normaal ook in actie komen, maar kan omwille van een blessure jammer genoeg niet deelnemen. Uitkijken naar een hoog staaltje gymnastiek van onze jongens! 

Acro

Herenpaar Noah Geniar (Acro II Gym) en Seppe Bernaerts (Art Gym) turnden zich afgelopen jaar op het podium tijdens de World Age Group Competition in Bakoe, Azerbeidzjan. Met een knappe oefening mochten ze het brons in ontvangst nemen. Ook op de Flanders International Acro Cup in Puurs verbaasden ze het publiek en behaalden ze goud!

Tumbling

Tachina Peeters (Gymplus), Evi Milh (De Zeester), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) wisten onlangs een knappe 5de plaats te behalen in de teamfinale op het wereldkampioenschap Tumbling in Sofia, Bulgarije. Daarnaast wist Louise Van Regenmortel ook individueel de finale te behalen, waar ze knap 8ste eindigt. Geniet van de verbluffende tumbling-skills van deze meisjes!

Trampoline

Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) springt al jarenlang mee op het hoogste trampolineniveau in België. Ook internationaal heeft hij al heel wat ervaring. Met deelnames aan World Cup’s, EK’s en WK’s op zijn palmares kunnen we van een echte trampolinetopper spreken! Geniet van zijn verbluffende trampoline-act!

G-Gym

G-sporters Celine Ramaekers (Movimento vzw) en Sofie Bruyninckx (Movimento vzw) wonnen maar liefst elk 5 gouden medailles op de Special Olympics Belgium. Ze wonnen goud in de onderdelen balk, sprong, vloer en damesbrug. Met hun eerste plaats op de 4 toestellen wisten ze dan ook allround goud te bemachtigen. Hiermee wisten ze zich te plaatsen voor de Special Olympic World Games in Berlijn volgend jaar. Uitkijken naar de indrukwekkende act van deze toppers dus!