Pers en media

De Ploate Koninklijke Oostendse heem-en geschiedkundige kring 2011

https://www.deplate.be/nl/trefwoorden/de-zeester-turnvereniging

De Morgen 1 april 2016

https://www.demorgen.be/nieuws/trampolinejongens-dwingen-ticket-voor-de-teamfinale-af~b2f54d7b/

Gisteren werd in het Spaanse Valladolid het startschot gegeven voor het EK trampoline en tumbling voor zowel vrouwelijke als mannelijke gymnasten. FEMKE BROSENS1 april 2016, 19:42

BELGIË STERK VERTEGENWOORDIGD

Verschillende Belgische gymnasten nemen in heel wat disciplines deel.

Zo zien we in de discipline Trampoline Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) aan het werk bij de junioren.

Bij de senioren treden Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren-Leie), Loïc Lenoir (WIK Oostende), Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Ben van Overberghe (Sportac Deinze) aan.

Ook in het synchroon springen levert België een team af dat bestaat uit Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren-Leie).

Voor de dubbele minitrampoline is het opnieuw Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) die zich bij de junioren van zijn beste kant kan laten zien.

Tot slot zullen in de discipline tumbling bij de junioren meisjes Anne Leemans (Gymplus) en Evi Milh (Turnclub De Zeestern) en bij de junioren jongens Noah Houbrechts (Aktiva Berendrecht) aan het werk te zien zijn.

Ook bij de senioren zien we Belgische gymnasten aan het werk nl. Tachina Peeters (Gymplus) en Silke Vermeulen (Turnclub Olympia Merelbeke). Peeters eindigde op het WK 2015 in de finale op de 6de plaats. Vanzelfsprekend wordt met veel belangstelling uitgekeken naar haar prestaties. Ze vertrok dan ook met ambitie naar Spanje.

TRAMPOLINEJONGENS PAKKEN TICKET VOOR TEAMFINALE

Vandaag, op de tweede dag, zijn trampolinejongens erin geslaagd voor het eerst in de geschiedenis een ticket af te dwingen voor de teamfinale. Ze eindigden vierde op twintig deelnemende landen en mogen vanavond om 19u30 aantreden in de grote finale.

OOK FINALETICKETS IN TUMBLING

In de discipline tumbling wisten Anne Leemans en Evi Milh eerder op de dag al een startplaats te bemachtigen. Leemans werd tweede en Milh zagen we terug op de zesde plaats. Beiden mogen zich voorbereiden op de finale.

Ook Noah Houbrechts is een sterk EK aan het turnen, hij zette twee topreeksen neer en verbeterde zijn persoonlijke record. Dit leverde hem eveneens een ticket voor de finale op.

Bij de senioren wist Tachina Peeters (Gymplus) zich gisteren al te plaatsen voor de finale.

Metro 3 april 2016

EK trampoline & tumbling – Belgische tumblingjunioren Anne Leemans en Evi Milh veroveren goud en brons – Metrotime

Op de Europese kampioenschappen trampoline en tumbling in het Spaanse Valladolid hebben de Belgische tumblingjunioren Anne Leemans en Evi Milh zondag goud en brons veroverd. De 17-jarige Leemans pakte de Europese titel met 64,700 punten, de 16-jarige Milh werd met 63,900 punten derde. Het zilver was voor de Russische Irina Silicheva (64,500 ptn). Tachina Peeters greep bij de senioren maar net naast een medaille. Met 66,500 punten moest ze alleen de Russische Anna Korobeinikova (67,700) en de Britten Lucie Colebeck (66,900) en Rachel Davies (66,600) laten voorgaan.

Joris Geens en Simon De Backer werden met 46,000 punten vijfde in de finale van het synchroon trampolinespringen. Voor een podiumplaats was een score van 49,700 nodig. De Wit-Russen Mikalai Kazak en Uladzislau Hancharou legden met 50,600 punten op goud beslag.

Atlas Atheneum Gistel 2017

https://www.atlas-atheneum.be/werk-voor-turnclub-de-zeester-oostende/

KitIeper 26/03/1018

https://kitieper.be/nieuws/provinciale-wedstrijden-toestelturnen-jongens-in-ieper/

Brons voor België op Teamfinale Tumbling Europees kampioenschap : Gymfed

TEAMFINALE MEISJES & 3 HALVE FINALES TUMBLING

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op woensdag 16 november werkten de gymnasten hun kwalificaties af. De meisjes weten een teamfinale in de wacht te slepen.

Na een geslaagd Europees kampioenschap in juni staat ook voor onze gymnasten Tumbling & Trampoline nog een WK op het programma dit jaar. Op het wereldkampioenschap worden 15 titels in de vier verschillende categorieën verdeeld. België vaardigt gymnasten aan in twee disciplines. Vandaag, 16 november, startten in Sofia, Bulgarije de kwalificaties zowel individueel als voor de teamfinales.

Volg HIER de teamfinale van de meisjes LIVE!

TUMBLING

Queen Tachina (Gymplus) treedt in de eerste blok aan. Na twee jaar keihard knallen en enkele fantastische prestaties wist de voormalig Europees kampioen deze keer haar tweede reeks niet met succes af te maken.

Tachina: “You win some, you lose some. Ik wist dat het niet makkelijk ging worden. De voorbereiding liep niet vlot. Ik was een tijd lang ziek en mijn voet wou niet mee. Spijtig, maar ik supporter vanop de eerste rij voor mijn teammaatjes in hun halve finales.”

In dezelfde blok trad ook Evi Milh (De Zeester) aan. Haar twee reeksen lukken, ze wordt beloond met 47.300 en een halve finale. Als laatsten mogen ook Louise Vanregenmortel (CSA Kempen) en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) hun kunnen tonen. Allebei maken ze hun reeksen mooi af. Louise (47.700) gaat knap als eerst Belg door naar de halve finale, ook Laura (46.800) vervoegt haar daar.


Een ook in team presteren de meisjes sterk. Ze gaan knap als vierde door naar de teamfinale. Die wordt morgen namiddag gesprongen.
Knap werk dames!

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op donderdag 17 november stond de teamfinale Tumbling op het programma. De meisjes eindigen op een mooie 5de plaats.

Op woensdag 16 november plaatste het Belgische vrouwenteam Tumbling zich als vierde voor de teamfinale van dit WK. Als vice-wereldkampioen willen ze tijdens die finale vooral genieten. Ze nemen het op tegen USA, Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië.

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) treden aan in de finale. Tachina supportert mee vanop de eerste rij.

“In samenspraak met Tachina beslisten we om haar niet te laten aantreden in de teamfinale. Ze is fysiek niet 100% fit en willen in geen geval risico’s nemen. Gezondheid primeert boven resultaat. Altijd. Ook op een WK.” duidt trainer Michiel

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) treedt als eerste aan en springt een goede reeks (23.400) De trend is gezet! Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) kan haar reeks helaas niet afmaken (14.100). Niet getreurd denkt de jongste telg van het team, Louise Vanregenmortel (CSA Kempen). Ze sluit de teamfinale in stijl af met een nieuwe reeks en een persoonlijk record met 24.800 punten. Hiermee behalen ze een totaal van 5.000 punten. Gevochten als leeuwen tegen sterke tegenkandidaten.

  1. Groot- Brittannië – 13.000 punten
  2. Amerika – 11.000 punten
  3. Frankrijk – 10.000 punten

Morgen, 18 november, zien we Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) opnieuw in actie tijdens hun individuele halve finale (top 24). Turnen ze zich in de top 8, dan zien we ze later op de dag opnieuw in actie tijdens de finale. Veel succes meisjes!

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op vrijdag 18 november stond de halve en finale Tumbling op het programma. Drie tumblers kwamen in actie.

Op woensdag 16 november wisten Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) zich in de top 24 te turnen en veroverden hiermee een plaatsje in de halve finale.  

HALVE FINALE

Ready, set, GO … halve finale! Drie Belgische meisjes treden aan. Kapitein Tachina Peeters supportert vanop de eerste rij. Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) plaatste zich tijdens de halve finale als 8ste voor de finale Tumbling. Met een mooie score van 24.9 toont ze opnieuw wat ze waard is. Ontzettend knap van ons jonkie! Landgenoot Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) deed het ook goed! Met opnieuw een stabiele reeks van 24.1 nam ze de plek van eerste reserve in. Ze wordt ontzettend knap 10de van de wereld. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) kon zich tijdens de halve finale niet voor de finale plaatsen. Met een score van 17.2 wordt ze zestiende.

FINALE

De zenuwen gierden, de goesting was groot. De jongste telg van de ploeg slaagt er opnieuw in de finale te halen. En knallen deed ze. Haar reeks zat goed, haar verbinding wat top. Helaas eindigde haar laatste deel op de mat waardoor ze haar reeks niet kon afmaken. Ze eindigt knap als 8ste van de wereld

Ontdek welke Belgische toppers zullen schitteren op het Gymgala

Het is bijna zover, binnen 2 weken zetten we de Lotto Arena op stelten tijdens het Gymgala! Het moment is aangebroken waar we jou verklappen welke Belgische toppers jij kan zien schitteren tijdens deze geweldige show. Sta jij ook al te popelen?

Toestelturnen meisjes

Ooit al Nina Derwael live aan het werk willen zien? Dit is je kans! Olympisch kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hassel) zal schitteren in alle drie de shows op het Gymgala. En ook de andere meisjes van Team BELGYM die geschiedenis schreven op de Olympische Spelen in Tokyo zullen aanwezig zijn om er een spetterende show van te maken. Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) werd onlangs 4de in de sprongfinale op het Europees kampioenschap in München en 6de in de sprongfinale op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Je ziet Lisa terug in alle 3 de shows. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt in actie in show 2. Ook zij zette knappe prestaties neer op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool, met een 15de plaats in de allroundfinale. In show 3 zien we Jutta Verkest (Gymflex) aan het werk, die als 16-jarige iedereen omver blaasde met een selectie voor de allroundfinale op de Olympische Spelen in Tokyo.

Toestelturnen jongens

Ook de jongens van Team BELGYM zien we schitteren op het Gymgala! Zowel Glen Cuyle (Gym Izegem) als Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) brengen een individuele oefening in alle drie de shows. Als sterke allrounder behaalde Luka een knappe 20ste plaats op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Noah Kuavita (Silok Deurne) zou normaal ook in actie komen, maar kan omwille van een blessure jammer genoeg niet deelnemen. Uitkijken naar een hoog staaltje gymnastiek van onze jongens! 

Acro

Herenpaar Noah Geniar (Acro II Gym) en Seppe Bernaerts (Art Gym) turnden zich afgelopen jaar op het podium tijdens de World Age Group Competition in Bakoe, Azerbeidzjan. Met een knappe oefening mochten ze het brons in ontvangst nemen. Ook op de Flanders International Acro Cup in Puurs verbaasden ze het publiek en behaalden ze goud!

Tumbling

Tachina Peeters (Gymplus), Evi Milh (De Zeester), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) wisten onlangs een knappe 5de plaats te behalen in de teamfinale op het wereldkampioenschap Tumbling in Sofia, Bulgarije. Daarnaast wist Louise Van Regenmortel ook individueel de finale te behalen, waar ze knap 8ste eindigt. Geniet van de verbluffende tumbling-skills van deze meisjes!

Trampoline

Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) springt al jarenlang mee op het hoogste trampolineniveau in België. Ook internationaal heeft hij al heel wat ervaring. Met deelnames aan World Cup’s, EK’s en WK’s op zijn palmares kunnen we van een echte trampolinetopper spreken! Geniet van zijn verbluffende trampoline-act!

G-Gym

G-sporters Celine Ramaekers (Movimento vzw) en Sofie Bruyninckx (Movimento vzw) wonnen maar liefst elk 5 gouden medailles op de Special Olympics Belgium. Ze wonnen goud in de onderdelen balk, sprong, vloer en damesbrug. Met hun eerste plaats op de 4 toestellen wisten ze dan ook allround goud te bemachtigen. Hiermee wisten ze zich te plaatsen voor de Special Olympic World Games in Berlijn volgend jaar. Uitkijken naar de indrukwekkende act van deze toppers dus!

Evi Milh uit Oostende is nationaal kampioen tumbling: “Op derde en laatste WK-selectietest bevestigen”

11/06/2023

https://kw.be/sport/andere-sporten/evi-milh-uit-oostende-is-nationaal-kampioen-tumbling-op-derde-en-laatste-wk-selectietest-bevestigen/

Op het Belgisch kampioenschap tumbling in Brugge ging de nationale titel naar Evi Milh van de Oostendse turnclub De Zeester. “Voor dit jaar heb ik voor een WK-kwalificatie twee testen van de drie achter de rug. In de ranking sta ik gedeeld eerste, waardoor ik dus zeker ben van een kwalificatie. Eind september dien ik tijdens een wedstrijd in Frankrijk vormbehoud te tonen”, aldus Evi.

Haar prestatie op het BK leverde een totale score van 49.700 punten op, een persoonlijk record. Ze werd voorheen al provinciaal en Vlaams kampioen, qua niveau zat ze dus prima om de Belgische titel te veroveren. “Het was toch wel een beetje een verrassing dat ik won”, aldus de 22-jarige gymnaste uit Oostende, die deze maand is gestart als communicatiedeskundige bij de Provincie West-Vlaanderen in Brugge.

Nieuwe reeks

Na 2016 was het voor Evi de tweede keer dat ze nationaal kampioen werd. “Ik deed nu een nieuwe reeks, met een dubbel in het midden, een dubbel op het laatste en tussenin stak er nog een schroef waarbij ik 360 graden draaide. Ik had dit niet eerder op een wedstrijd gedaan”, vertelt ze.

Na een geslaagd Europees kampioenschap in juni vorig jaar stond er voor de Belgische gymnasten tumbling nog een WK op het programma in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. In de teamfinale werd Evi daar vijfde. Individueel werd ze zestiende. “Voor een nieuwe WK-deelname zijn we nu met zeven meisjes die voor vier plaatsen gaan. Op die manier nemen we ook in team deel.”

Het WK vindt in november plaats in het Engelse Birmingham. Het voorbije weekend nam Evi deel aan het Frans kampioenschap, waar ze ook de Franse titel heeft behaald bij de Elite Seniores Dames. In juli volgt ze een zomerstage in Griekenland, waar ze samen met veel buitenlandse topgymnasten gaat trainen.

Lize Vermeersch uit Zandvoorde, ook lid van De Zeester, was op het BK op trampoline goed voor een zilveren medaille. En dit op A-niveau -11 jaar. Haar totaalscore was 120.710 punten. “Dit was buiten de verwachtingen. Het is het eerste jaar dat Lize op een serieus A-niveau actief is”, weet mama Stéphanie Montignac.

Belgisch record (Evi Milh Hoogste score 2 finalereeksen) 7 juni 2023

https://gymfed.s3.eu-central-1.amazonaws.com/media/e6fe7b59d511c8219b9b3d6db8a95a4e.pdf

Périgny : le Réveil de Rompsay s’est encore distingué en tumbling /Simon Jacobs (Federal) en Evi Milh (Senior Elite) gaan voor goud op het Frans Kampioenschap. Brons voor Lars Peeters (Senior Elite) 9/6/2023

À Vannes, les 2 et 3 juin, le club de Périgny Rompsay s’est encore distingué en tumbling. Après le titre de vice-champion de France en équipe et une troisième place pour l’équipe fédérale toutes catégories le 28 mai dernier à Poitiers, c’est huit médailles en un week-end gagnées lors de ces championnats de France.

En élite, deux médailles chez les 15/16 ans : Tom Franchet Prezeau pour la deuxième année consécutive devient champion de France et l’argent a été décroché par Hugo Le Roux-Sausseau. Evi Milh a remporté la compétition élite senior féminine et Lars Peter le bronze chez les masculins. En national 13/14 ans homme, Simon Jacobs a décroché la médaille d’or. En 13/14 ans femme, Sarah Perez, pour sa première participation, a fini dixième. En national 15/16 ans chez les féminines, très belle réussite d’Aleyna Baron qui s’est emparée du bronze pour une première participation. Pour la même catégorie en masculin, Lucas Gradaive a terminé à la septième place. En national 11/12 ans, Vitia Lesieur a décroché l’or et Yann Raingeonnau l’argent, confirmant tous deux leur talent. Leur camarade Eryn Pacholczyk Soares chez les féminines a terminé septième, la benjamine de la délégation ne déméritant pas.

Reveil-de-rompsay-perigny

CHAMPIONNATS DE FRANCE ÉLITE ET NATIONAL TUMBLING À VANNES

PUBLIÉ LE 06 JUIN 2023 PAR MIJO

Merveilleuse fin de saison pour le RÉVEIL DE ROMPSAY PÉRIGNY !!!!! après le titre de vice- champion de France par équipe de division nationale 2 des tumbleurs et une médaille de bronze pour l équipe Fédérale Tc la semaine dernière en finale nationale, c’est par une pluie de médailles que le RÉVEIL DE ROMPSAY PÉRIGNY conclue la saison de tumbling !!!! Pas moins de huit médailles pour le club qui revient DES CHAMPIONNATS DE FRANCE INDIVIDUELS ÉLITE ET NATIONAUX qui se sont déroulés à Vannes les 2 et 3 juin2023

En national 13/14 ans homme Simon Jacobs décroche la médaille d’or.

En 13/ 14 ans femme Sarah Perez 10me, déjà une belle participation pour une première participation.

En national 15/16 ans chez les féminines très belle réussite de Aleyna Baron qui s’empare du bronze pour une première participation ,un bel exploit.

Pour la même catégorie en masculin Lucas Gradaive termine à la 7me place ayant oublié de laisser le stress au vestiaire !

En national 11/12ans Vitia Lesieur revient en or et Yann Raingeonnau en argent confirmant leur talent.

Leur camarade Eryn Pacholczyk Soares chez les féminine termine 7me,la benjamine de la délégation ne déméritant pas non plus.

En élite deux médailles chez les 15/ 16 ans Tom FRANCHET PREZEAU est pour la 2me année consécutive Champion de France et l’argent pour Hugo Le Roux Sausseau.

Evi Milh remporte la compétition élite senior féminine et Lars Peter le bronze chez les masculins.

Une réussite qui confirme dynamique du club dans cette discipline acrobatique de la Fédération Française de gymnastique, grâce aux entraîneurs et dirigeants du club, sans oublier les juges sans qui nous ne pourrions pas participer aux compétitions. Merci aux entraîneurs Manon ,Josiane et Olivier sans oublier notre juge Léa régulièremnt à la table des juges tout au long du weekend.

Bravo à tous, votre club est fier de vous !

French cup 30 September 2023

Tumbling French Cup 2023 Melanie Verstockt   ‐  Maandag 2 okt 2023   ‐Gymfed

Op 30 september en 1 oktober ging in Sevran (FRA) de Tumbling French Cup 2023 door. Vier junioren en zeven senioren uit onze topsportwerking kwamen in actie tijdens deze laatste test voor het Wereldkampioenschap in Birmingham (GBR). 

Kwalificaties en finales

Onze vier junioren, Toon Frans, Tibo Embrechts, Amy De Lil en Lani Spiessens kwamen als eerste aan de beurt. Bij de jongens 15 -16 jaar sprong Toon knappe reeksen tijdens de kwalificaties waardoor hij zich als 2de kon plaatsen voor de finales. Toon kon tactisch snel schakelen door zijn hoofd koel te houden en nam uiteindelijk de ZILVEREN MEDAILLE mee naar huis. Ook Tibo Embrechts kon doorstoten naar de finale waar hij met 22.600 punten een 6de plaats behaalde.

Bij de meisjes sprong Lani Spiessens een fantastische voorronde en behaalde met 47.100 punten de eerste plaats tijdens de kwalificaties. Ook tijdens de finale sprong ze feilloos en met een reeks van 24.400 punten kon ze de GOUDEN MEDAILLE wegkapen. Naast Lani kwam ook Amy De Lil aan de beurt. Zij behaalde voor haar twee reeksen een totaal van 42.900 punten wat goed was voor een 6de plaats. Proficiat dames!

De zeven tumbling senioren, Louise Van Regenmortel, Laura Vandevoorde, Sara Neyrinck, Evi Milh, Fran Renders, Marth Renders en Tachina Peeters kwamen niet veel later aan de beurt. Louise Van Regenmortel sprong zich tijdens de kwalificaties met 49.700 punten naar een derde plaats. Plaats vier (Evi Milh), vijf (Sara Neyrinck), zeven (Laura Vandevoorde), negen (Tachina Peeters) en twaalf (Marth Renders) waren allemaal ingenomen door onze Belgische senioren tijdens de kwalificaties in een sterk Europees deelnemersveld.

In de finale lieten de senioren het wat liggen na een lange dag. Evi Milh behaalde met 24.700 punten een vijfde plaats tijdens F1 en viel net van het podium tijdens F2. Sara Neyrinck en Louise Van Regenmortel hadden het wat moeilijker tijdens F1 en behaalden een 13de en 15de plaats in de finale waardoor zij zich niet konden selecteren voor F2.

Nu is het voor de nationale ploeg in één rechte lijn naar het WK en WAGC.

Delegatie

  • Junioren jongens: Toon Frans, Tibo Embrechts
  • Junioren meisjes: Amy De Lil, Lani Spiessens
  • Senioren meisjes: Louise Van Regenmortel, Laura Vandevoorde, Sara Neyrinck, Evi Milh, Fran Renders, Marth Renders, Tachina Peeters

Coaches: Nathalie De Neef, Michiel Vertongen, Tine Van Bossuyt

Jury: Mike Peeters

Belgische Records

WK TU TRA DMT 2023 – 5de en 8ste plaats in finale Tumbling

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 11 nov 2023 Gymfed

Van 9 tot 12 november gaat het 37ste werldkampioenschap Tumbling, Tramoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). Tien Belgische gymnasten strijden er om een plek in de finale. In de teamfinale Tumbling eindigden de vrouwen op de vierde plaats. Individueel eindigen Evi en Louise op de 5de en 8ste plaats. 

11 November – Finale

Op zaterdag 11 november stonden de individuele finales op het programma van het WK. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) konden zich eerder deze ochtend plaatsen voor de finale Tumbling. 

Onze Belgische vrouwen genoten duidelijk van de finale en sprongen elk een mooie reeks. Evi scoorde 23.100 en eindigt op de 8ste plaats. Louise deed iets beter en eindigt met haar 25.300 op een mooie vijfde plaats!

  1. Candy Briere-Vetillard (FRA) 26.000 punten
  2. Megan Kealy (GBR) 25.800 punten
  3. Saskia Servini (GBR) 25.300 punten

Een dikke proficiat aan alle gymnasten! 

11 November – Tweede kwalificatieronde

TUMBLING

Na hun vierde plaats in de Teamfinale gisteren 10 november kwamen Sara Neyrinck (KT Aalst) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) vandaag terug in actie in de tweede kwalificatieronde. 

Alle drie de meisjes zetten een heel knappe reeks neer. De jongste van de drie, Sara Neyrinck (KT Aalst), scoorde op haar allereerste WK als senior én met een nieuwe reeks 24.700 punten. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) deden nog iets beter en plaatsen zich met 25.200 en 25.300 punten als 7de en 8ste voor de finale! Die start deze middag om 14.15 uur Belgische tijd. 

Tijdens deze tweede kwalificatieronde streden de landen ook om een ticket voor de World Games die in 2025 op het programma staan. De 6 beste landen plaatsen zich rechtstreeks én België heeft als 5de land dus ook een ticket binnen! 

DMT

En ook in de discipline Dubbele Minitrampoline trad vandaag een Belg aan in de tweede kwalificatieronde (top 24). Brent Deklerck (Kon.Tunrkring Rust Roest Brugge) kreeg 22.300 punten voor zijn doorgang en staat hiermee tweede reserve voor de finale (top 8) deze middag. 

10 November – Finales

Op donderdag 9 november plaatste het vrouwenteam Tumbling zich als eerste voor de teamfinale. In die teamfinale wordt er gewerkt met een volledig ander wedstrijdconcept dan tijdens de kwalificaties. De scores van de reeksen tellen niet mee maar er wordt gewerkt met rankingpunten per blok die verdiend kunnen worden. 

Het team tijdens de finale bestond uit drie gymnasten: Sara Neyrinck (KT Aalst) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen). Samen verzamelden de gymnasten 5 punten wat hen een zeer knappe vierde plaats opleverde. Er werd nog een inquiry ingediend voor een deel uit Louise haar reeks maar werd helaas afgewezen. Hiermee doen ze beter dan tijdens de teamfinale van 2022 waar ze vijfde werden. 

9 November – Kwalificaties

TUMBLING

Sara Neyrinck (KT Aalst) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) beten de spits af op het WK in groep 1. Met elk 2 knappe reeksen was de toon gezet. Sara scoort in totaal 48.100 punten op haar allereerste WK als senior en plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde (top 24).

Evi deed nog iets beter en scoorde 49.200 punten. Met deze hoge score pronkt ze even helemaal bovenaan het scorebord na blok 1 waardoor ze rechtstreeks doorgaat naar de tweede kwalificatieronde op 11 november waar de beste 24 tumblers in actie komen. 

In groep 3 was het de beurt aan Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker). Haar eerste reeks verliep goed en kreeg 23.900 punten. Maar bij haar tweede reeks ging het mis bij de eindsalto. Een totaalscore van 42.600 punten bracht haar op een 35ste plaats. 

Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) was als laatste Belgische tumbler aan de beurt. Louise loste alle hoge verwachtingen in en zette twee knappe reeksen neer, goed voor een totaalscore van 50.800 punten, een 3de plaats en eveneens een plaats in de tweede kwalificatieronde waar de 24 beste gymnasten in actie komen.

Met een totaalscore van 148.100 punten plaatsen onze Belgische vrouwen zich als eerste (!) voor de Teamfinale die 10 november om 16.30 uur Belgische tijd op het programma staat.

World Champions Mikhail Malkin (AZE), Bryony Page (GBR), Melania Rodriguez (ESP) and Candy Brière-Vetillard (FRA) headline #TRA2024 ( European gymnastics 4/3/24)

From 3 to 7 April 2024, the Portuguese city of Guimaraes will host the 29th European Championships in Trampoline, Double Mini-Trampoline and Tumbling.

The deadline for nominative entries has now passed. We’re excited to see a grand total of 431 gymnasts at work: 324 seniors and 293 juniors, representing 29 of our member Federations.

Trampoline – Individual and Synchronised

Defending European Champion and reigning World Champion Bryony Page (GBR) is facing competition from 2023 team Vice World Champions Clea Brousse and Laura Paris, 2022 junior European Champion Silvia Coluzzi (ITA), Lina Sjoeberg (SWE), Seljan Mahsudova (AZE), Luba Golovina (GEO), Svitlana Malkova (UKR), among many others. Page and Isabelle Songhurst are defending the synchro gold. At the World Cup in Baku last month, Georgians Anano Apakidze and Marian Ragimovi earned the bronze medal.

All European finalists of the 2023 Worlds are lining up: Gabriel Albuquerque (POR), Zak Perzamanos (GBR), Benny Wizani (AUT) and Pedro Ferreira (POR), as will the defending European Champion, France’s Allan Morante.  Other names to watch: Diogo Abreu (POR), Mykola Prostorov (UKR), Julien Chartier (FRA) and Andrew Stamp (GBR). In synchro, all eyes will be on World Champions Caio Lauxtermann and Fabian Vogel (GER) and France’s Morgan Demiro-o-Domiro and Pierre Gouzou.

The competition in Guimaraes promises to be thrilling!

Double Mini-Trampoline

The reigning World Champion, Spain’s Melania Rodriguez, is aiming to regain the European title she won back in 2018. Her main challenge will come from British and Portuguese athletes. Great Britain is sending all four of their World Champion team: Molly McKenna, Ruth Shevelan, Kirsty Way and Bethany Williamson while the host nation have lined up two of its Vice World Champion team: Diana Gago, 2023 World Individual bronze medallist, and Alexandra Garcia.

The men’s competition will feature Vice World Champion David Franco (ESP) and bronze medallist Tiago Sampaio Romao (POR), our 2022 SmartScoring Shooting Star Daniel Schmidt (GER), junior stand-out Brent Deklerck (BEL), and Great Britain’s Omo Aikeremiokha and Lewis Gosling.

Tumbling

The biggest names in the women’s competition include European and World Champion Candy Brière-Vetillard and her France teammates Maiwenn Prevot, Manon Morancais and Maelle Dumitru-Marin, Great Britain’s Vice World Champion Megan Kealy, World bronze medallist Saskia Servini, Naana Oppon and 2022 World Champion Comfort Yeates; Baku World Cup silver medallist Alexandra Efraioglou (GRE), and for Belgium, 2021 European Champion Tachina Peeters and World finalists Evi Milh and Louise Van Regenmortel.

At the recent World Cup event in Baku, Individual and Team World Champion Mikhail Malkin and his teammate Adil Hajizada clinched gold and silver, with Portugal’s Vasco Peso in third place. Can we expect a rematch in Guimaraes? It will have to include Great Britain’s men, who have won every title possible, including gold at the previous Europeans and silver at last year’s Worlds. This year, we’ll see Jaydon Paddock, William Cowen, Kristof Willerton and Fred Teague in action. Another powerhouse, Denmark, fields 2023 World team bronze medallists Martin Abildgaard and Magnus Lindholmer, and their teammates Mads Hansen and Jeppe Mikkelsen.

Wauw, what a line-up, exciting times are certainly ahead!